maandag 21 januari 2008

TIME TO MOVE ON


Zondagavond, 20/01 konden we nog even met Mathias spreken via de telefoon. Het internet bij Carl was uitgevallen.

Op Zaterdag zijn ze gaan jagen met Carl. Dan gaan ze naar een meertje waar de vogels drinken en baden. Maar men schiet niet op stilzittende vogels, wel op voorbijvliegende vogels.

Er wordt met een karabijn geschoten, maar de jongens kunnen natuurlijk geen vogels schieten. Ze mochten wel even op een kartonnen doos schieten. De kracht van zo een karabijn is ongelooflijk zeggen ze. Je krijgt zo een terugslag bij het schot dat je gewoon bijna naar achter valt.

Ze hadden wel een leuke dag, maar willen verder trekken nu. Na een week bij Carl en Jean voelen ze zich nu wel een beetje parasieten worden ook al zijn deze mensen zeer gastvrij.
Het is tijd om de reis verder te zetten.


Vandaag willen ze verder trekken naar Namibië met de bus. Maar uit een bericht van Carl dat in onze mailbox zat, blijkt dat er geen bussen reden...

We weten dus nu niet wanneer ze in Namibië zullen aankomen.

De plannen zijn eigenlijk om tot in Windhoek te reizen. De hoofdstad van Namibië.

Het is daar nu rond de 50°, dus safaritochten zullen ze niet maken. Maar ze willen toch de Kalahariwoestijn,Fish river canyon en Swakopmund zien. We zien wel welk nieuws we te horen krijgen.

HIeronder de mail van Nonkel Carl.


21/01/2008

Good day to you

Mathias and Sam left this morning for Namibia but not by bus as it was out of order. I drop them along the road for hitch hiking. this was at 8 am since then no news as I ask them to phone me if they couldn't find a lift. So I presume they left Maun
vertaling: Mat en Sam vertrokken deze morgen, maar niet met de bus, want die was buiten dienst. Ik zette hen af langs de weg om te liften. Dit was om 8 uur deze morgen. Sedertdien heb ik geen nieuws van hen terwijl ik hen had gezegd van me te bellen indien ze geen lift vonden. Dus ga ik ervan uit dat zij Maun verlaten hebben.
Have a nice day

Carl;
C. Fecheyr LippensP/Bag 55, MaunBotswanamailto:MaunBotswanaiceman@dynabyte.bw



2 opmerkingen:

Daphne/Doll zei

Om 12.45 kreeg ik een berichtje van Mattie. Hij vroeg hoe mijn examen was geweest en dat ze nog in Botswana zaten, omdat de bus niet rijdt. Ze gingen liften en ze hopen zeker vandaag uit botswana te zijn.
Verder nog geen nieuws gehad.
Laten we hopen dat de Afrikanen vriendelijk en behulpzaam waren vandaag...

Mathias zei

We zij uiteindelijk totaal onverwacht in windhoek toegekomen. het was een extreeme ervaring met vrij veel risicos.we hebben in 8 verschillende autos gezeten en hebben een trajekt van 800km in 14uur zionder eten odf drinken afgelegd behalve koekjes die we van carl meekregen. thanks carl!