zondag 27 januari 2008

Op weg naar Kaapstad- Zuid-Afrika

Net even met Mathias gebeld.
Ze zijn vertrekkensklaar. Met een bus rijden ze vandaag van Swakopmund naar Windhoek. Een rit van 5 uur.

In Windhoek hebben ze 15 min. na aankomst al een bus die hen naar Kaapstad kan brengen. Een rit van 20 uur.

Mathias klonk zeer enthousiast. Het is daar heel mooi weer nu.

Ze zijn gisteren gaan SAND-boarden. De leraar was heel gelukkig met hen als leerling, aangezien zij twee toch al goede snowboarders zijn. Zij konden die man heel wat bijleren, waarvoor hij dan weer ongelooflijk blij was: YOU MADE MY DAY, vertelde hij hun.

Het sandboarden zelf gaat heel traag vooruit. Als de duin wat steil is, dan is het nog leuk, maar bij een vlakke duin moet je zelf veel steken. Dat is minder.

Nu, ze vonden het wel een prachtig iets om te doen.

Die avond zijn ze samen met nog enkele gasten uit hun Hostel, iets gaan drinken.

Een Engelsman van 30 jaar, Een Australische surfster, een Française, en de sandboard- teacher.

Een mix aan culturen, een gezellige avond.


In Kaapstad plannen de jongens langs te gaan bij vrienden van Annik. (de mama van Sam). Ze willen daar een dag of 2 blijven om dan van daaruit te vertrekken voor de Garden Route en de winelands.

Ik vond hierover enige uitleg op internet. Ze zullen mooie dingen zien.

Garden Route
De Garden Route, oftewel de Tuinroute, ligt aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika en mag zich met recht een van de highlights van het land noemen. Tussen Mossel Bay en de Plettenberg Bay ligt een prachtige kuststreek met diepe baaien, rivieren en lange zandstranden die worden afgewisseld door woeste kliffen en rotsen die zo de zee in lijken te zakken. Kleurrijke lagunes reiken ver landinwaarts en regenwouden strekken zich uit tot vlakbij de kust met zandduinen waar een reeks zouthoudende meren ligt. De Garden Route voert je langs al dit prachtigs en zorgt voor een waar visueel feest! Het uitzicht wisselt steeds van weelderige vegetatie met inheemse bossen waar gigantische Yellowwood Trees groeien, naar semi-aride gebieden en van de bergen van de Outeniqua Range naar laaggelegen stranden. Vooral tussen juli en december is het hier schitterend door de vele soorten bloemen die dan in bloei staan.


Winelands
De grootste en meeste belangrijke wijngebieden van Zuid-Afrika liggen ten noordoosten van Kaapstad rond de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Het gebied wordt ook wel ‘Boland’ genoemd, dat 'hoogland' betekent, refererend aan de dramatische bergketens met vruchtbare hellingen. Het gebied is prachtig en is als een lappendeken van wijn- en boomgaarden vol fruit en landhuizen in Kaaps-Hollandse stijl. Door de nadrukkelijke blanke geschiedenis doet het gebied Europees aan. De eerste blanke kolonisten kwamen in de jaren ’60 van de 17e eeuw aan. Hollander Simon van der Stel stichtte in 1679 het wijnstadje Stellenbosch. Al gauw kwamen er meerdere Europeanen op af, waaronder veel Franse Hugenoten die het gebied uitstekend bevonden voor Franse wijnteelt. Het ging de boeren voor de wind en er werden allerlei wijnstadjes gesticht die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. Tegenwoordig is Zuid-Afrika een van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld en kun je ook overal vele soorten Zuid-Afrikaanse wijnen proeven..

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die jongens doen toch echt héél veel, en fantastische dingen hé! Zo veel ervaringen opdoen in één reis, dat is iets waar iedereen wel eens van droomt. En zij maken hun droom werkelijkheid...

xxx

Anoniem zei

oei "anoniem" ben ik,Daphne

Anoniem zei

Ooh ik wil ook sandboarden!

Anoniem zei

Wow das echt fantastisch, ik wist niet eens dat dat bestond. Blij dat alles daar goed gaat, het ziet er ongelooflijk uit!

Anoniem zei

awel waar blijven de foto's en berichtjes van jullie avonturen.er komt niets nieuws op de blog.